Diákok a diákon túl – Prezentációs készségfejlesztő verseny

Utolsó módosítás: 2019.01.21 18:08

2018-05-10

Az Állatorvostudományi Egyetemen pályázatot hirdetettünk valamennyi hallgatói jogviszonnyal rendelkező posztgraduális, valamint a harmadik évet sikeresen elvégző graduális hallhatónk részére „Tudomány és innováció találkozása az állatorvos-tudomány területén” témakörben. A felkészülési időszakban közel 20 hallgatót készítettünk fel egy olyan prezentációs versenyre, amelynek célja, hogy tudományt közelebb hozza a mindennapi emberhez.

Olyan lelkes hallgatók jelentkezését vártuk, akik jó előadókészségük birtokában a már meglévő innovatív kutatásukat, vagy a pályázat megadott témájának újszerű megközelítésével kapcsolatos ötleteiket szívesen megosztották a szakmai zsűrivel.

A prezentációk elkészítésében és a témák kidolgozásában doktorandusz mentorok segítették a hallgatókat, illetve a felkészülési időszakban egy workshopot is szerveztünk a jelentkezőknek, ahol kiváló szakemberek segítségével prezentációs technikákat, módszereket és retorikai fogásokat sajátíthattak el, amelyek birtokában képesek voltak összeszedett és lényegre törő előadásokat készíteni, hogy valóban lebilincselhessék a közönségüket.

A verseny folyamán a pár perces előadásokban a szakmaiságon túl, a diákok prezentációs készségeinek a bemutatása volt a cél: nem csak a kutatási területük bemutatását, hanem egy laikus számára értető és élvezhető prezentáció tartását értékelte a szakmai zsűri.

A hallgatók felkészítő workshop-ját Linda Zay coach és Kriska-Jámbor Judit tartották magyarul és angolul, valamint a szakmaiságot négy PhD mentor szavatolta: Dénes Lilla, Bacsa Mónika, Somogyi Zoltán és Albert Ervin.

 

Díjazottak:

1.            hely: Tóth Csaba, V. évfolyam,

2.            hely (osztott): Erik Diez, V. évfolyam

2.            hely (osztott): Rózsa Bernadett és Bernd Schulze Gronover, IV. évfolyam

3.            hely: Laky Enikő, IV. évfolyam

4.            hely: Sarkadi István, V. évfolyam

5.            hely: Balajthy Bálint, V. évfolyam

Innovációs különdíj: Máté Lilla Katalin, V. évfolyam

 

Gratulálunk minden versenyzőnek!

 

Az eseményen készült további fotók elérhetőek az alábbi linkre kattintva.