Madarak és Fák Napját ünnepeltük

Utolsó módosítás: 2018.11.13 18:59

2018-05-10

Az egyetemünk lelkes diákcsapata faültetést szervezett az Állatorvostudományi Egyetem parkjában a május 10-i Madarak és Fák Napja alkalmából. Tervük, hogy hagyományt teremtsenek és minden évben e jeles napon újabb csemeték elültetésével felhívják a figyelmet a környezetünkre. ​

A Madarak és Fák Napja egy több mint száz éves hagyomány Magyarországon, melyet minden év május 10-én ünneplünk. A hagyomány célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. Az első Madarak és Fák napját a kor neves ornitológusa, Chernel István szervezte 1902-ben. Több mint száz év telt el azóta, de a természetvédelem fontosságának hangsúlyozása azóta sem veszített jelentőségéből. Sőt, egyre nagyobb figyelmet kell fordítanunk erre.

Az egyetem első éves biológusai szervezésében faültetéssel egybekötött előadásokkal és piknikkel ünnepelték a Madarak és Fák Napját. A hallgatók a Greenpace aktivita-koordinátorának, Bilej Karolinának előadását követően ásót ragadtak és facsemeték ültetésébe fogtak.

Szeretnénk hagyományt teremteni és minden évben fát ültetni. Köszönjük az Állatorvostudományi Egyetemnek, azon belül is a Tanulmányi Osztálynak, Rektor úrnak és a HÖK-nek a támogatást és a sok segítséget. Szűcs Attilának, a „majdnem-állatorvosnak” pedig a facsemetéket.” – mondta Váczy-Földi Máté, az esemény egyik főszervezője.

 

Találkozzunk jövőre!