Biztonságos élelmiszerek a termőföldtől az asztalig

Utolsó módosítás: 2017.09.06 10:10

Biztonságos élelmiszerek a termőföldtől az asztalig


A pályázat részletei:

Projekt kódja: EFOP-3.6.2-16-2017-00012
Projekt címe: „Funkcionális, egészséges és biztonságos élelmiszer termékpálya modell kidolgozása a szántóföldtől az asztalig elv alapján, tematikus kutatási hálózatban”

Konzorciumvezető:
     ÁTE

Konzorcium tagjai:
    Pallasz Athéné Egyetem
    Széchenyi István Egyetem

Megvalósítás időszaka: 2017.07.01 – 2020.06.30.
Támogatási intenzitás: 100%
Támogatási összeg: 1.349.790.450,- Ft    


Sajtóközlemény
 

Az Állatorvostudományi Egyetem, a Neumann János Egyetem és a Széchenyi István Egyetem közös, nemzetközileg is fontos komplex kutatási programot indított, amelynek célja, hogy több, a hazai élelmiszergazdaság számára fontos területen csökkenthetők legyenek a kockázatok az élelmiszerláncban, valamint az alap- és alkalmazott kutatási tevékenységek révén magasabb táplálkozási értékű és a modern fogyasztói igényeknek megfelelő élelmiszerek előállítása valósulhasson meg.
A három intézmény az EFOP-3.6.2-es projekt során összehangolja alapkutatási tevékenységeit e téren. Fontos cél továbbá a hazai kutatások nemzetközi beágyazottságának növelése, a Horizont 2020 projektekben és az európai kutatási hálózatokban való részvétel fokozása, a vezető külföldi kutatóhelyekkel folytatott együttműködések további erősítése, valamint a tehetséges fiatal kutatók pályán való megtartása.