Anatómiai Múzeum

Utolsó módosítás: 2016.01.11 17:46
NévAnatómiai Múzeum
VezetőReinitz László Zoltán
Cím1078 Budapest István utca 2. E épület III. emelet
Postacím1400 Budapest Pf. 2.
Telefon(1) 478 4225
HelyI.emelet

Bemutatkozás

0

Az egység története

Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának Anatómiai, Szövettani és Fejlődésbiológiai Tanszéke a Kar egyik legrégebbi önálló tudományos műhelye. Mint a Biológia tantárgyért felelős Tanszék, ez az egység felelős a felelős a Kar hivatalos felvételi előkészítő tanfolyamainak lebonyolításáért, és ezen keresztül a középiskolákkal és középiskolai hallgatókkal és régi, jól működő kapcsolatot ápol.
A tanszéknek az egész országban egyedülállónak tekinthető preparátumgyűjtemény és könyvtár áll a rendelkezésére, melyet nem csak az egyetemi hallgatók, hanem középiskolás diákok is használhatnak a felkészülésre.
Szorosan együttműködünk több középiskolával, melyekben rendszeresen tartunk ismeretterjesztő előadásokat, illetve melyek számára műhelylátogatásokat szervezünk. Jelentős preparátum készletének köszönhetően a Tanszék rendszeresen kap felkérést különféle múzeumok és alapítványok által szervezett nem szakmai kiállításokon való részvételre illetve a tanszék munkájához szorosan nem kötődő előadás megtartására. A tanszéket és annak múzeumát heti rendszerességgel látogatják. középiskolai diákcsoportok (szakkörök, tagozatos osztályok), akiket valamelyik egyetemi oktató kalauzol körbe.